Τα νέα μας

Τα νέα μας

Η INTERAMERICAN χορηγός Φοιτητικού Διαγωνισμού του CSR Hellas

Ως κύριο μέλος του CSR Hellas από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, η INTERAMERICAN έχει ενεργό συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την εμπέδωση της ιδέας για την Κοινωνική Ευθύνη όχι μόνο στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία των πολιτών - ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία υποστήριξε και φέτος τον Φοιτητικό Διαγωνισμό «Νίκος Αναλυτής», που οργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το CSR Hellas.

Θεματικά, στο επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού βρέθηκε ο 5ος  Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), που αφορά στην ισότητα των φύλων. Οι εργασίες που κατατέθηκαν, ήταν εστιασμένες στην εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως καταγράφεται ακόμη στον εργασιακό χώρο και παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας. Στόχος των ομάδων που διαγωνίστηκαν, ήταν ο εντοπισμός των αιτίων της ανισότητας, ο προσδιορισμός του ρόλου των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η συνεργασία γι’ αυτό των ενδιαφερομένων μερών, η ανάδειξη διεθνών προτύπων και η διατύπωση προτάσεων.

Αξιολογητές των εργασιών ήταν ακαδημαϊκοί και στελέχη των επιχειρήσεων-μελών του CSR Hellas. Από τις 11 ομάδες που έλαβαν μέρος, 3 διακρίθηκαν για την εξαιρετική προσπάθειά τους και την υποβολή εργασιών υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα οι νικήτριες ομάδες είναι:

1. Κουβαράς, Κορφιάτη, Νήμας, Λουκή, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

2. Τσερρίκου, Στρατήγη, Μπουκουβάλα, Τομάση, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

3. Ζωγράφου από το DEREE, Λυχναρά, Πανταζή, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι νικητές, αντί του καθιερωμένου ταξιδιού στις Βρυξέλλες (προσφορά της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και των εταιρειών-χορηγών), που δεν είναι πραγματοποιήσιμο λόγω των συνθηκών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το CSR-School, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του CSR Hellas, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School και το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τις 5 έως τις 15 Δεκεμβρίου, σε 12 webinars.

«Συγχαίρουμε τους φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το ενδιαφέρον τους όσον αφορά στην κοινωνική επιταγή των ίσων δικαιωμάτων των φύλων. Το θέμα της ισότητας -καθώς επίσης και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των προσωπικοτήτων- δεν περιορίζεται στον τομέα της εργασίας. Πρέπει να μας απασχολεί σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής, ως δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτισμού και ευημερίας» επισημαίνει σχετικά ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του Ομίλου INTERAMERICAN.

Εβδομάδα Κινητικότητας: INTERAMERICAN και Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ για μετακίνηση χωρίς ατυχήματα

Η INTERAMERICAN υπογραμμίζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη σύγχρονη μετακίνηση και οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης για τη βιωσιμότητα και με την ευκαιρία της Εβδομάδας Κινητικότητας (16 - 22 Σεπτεμβρίου), καθώς και του σταθερού προσανατολισμού του οργανισμού σε ενέργειες υπευθυνότητας για την ποιότητα ζωής.

Με το μήνυμα «Πιο καθαρή Μετακίνηση, πιο ασφαλής Οδήγηση», ο όμιλος INTERAMERICAN συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ για την ανάδειξη τρόπων μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία, ειδικότερα στις πόλεις. Ταυτόχρονα, από τη συνέργεια αυτή κατά τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται προτάσεις για λιγότερα ατυχήματα και περιορισμό των θανάτων στους δρόμους, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών καθώς και με την καλλιέργεια, κυρίως, ορθής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

Ειδικότερα για την Ασφαλή Οδήγηση, η INTERAMERICAN και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας ΕΜΠ έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων συμβουλεύουν, με τον Δεκάλογο που ακολουθεί, στην τήρηση του Κ.Ο.Κ., στην αποφυγή απόσπασης της προσοχής και στην καταλληλότητα της φυσικής κατάστασης του οδηγού, αλλά και της κατάστασης του οχήματος:

 • Φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το κράνος αν είμαστε δικυκλιστές, ως αναπόσπαστο μέρος του σώματός μας κατά την οδήγηση. Η κίνηση αυτή πρέπει να γίνεται αυτοματικά και χωρίς εξαίρεση, και για τη μικρότερη διαδρομή.
 • Τηρούμε τα όρια ταχύτητας και γενικότερα, συμμορφωνόμαστε με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: κυρίως, την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, τη σταθερότητα στη λωρίδα κυκλοφορίας και δεν κάνουμε αντικανονικές προσπεράσεις.
 • Οδηγούμε συγκεντρωμένοι και με προσοχή στην κίνηση του δρόμου, στη σήμανση και στα μηνύματα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. «Διαβάζουμε» τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών και προβλέπουμε, ώστε να έχουμε την έγκαιρη και ενδεδειγμένη αντίδραση.
 • Αγνοούμε το κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι, καθώς και οποιαδήποτε οθόνη. Το απενεργοποιούμε, εξουδετερώνουμε κάθε δυνατότητα χρήσης και σε έκτακτη ανάγκη, κάνουμε χρήση μόνο εν στάσει και σε ασφαλή για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των άλλων, χώρο.
 • Έχουμε ελεύθερα-λειτουργικά τα άκρα μας, ώστε να είναι απολύτως διαθέσιμα κατά την οδήγηση. Δεν δεσμεύουμε τα χέρια μας με άλλα αντικείμενα (καφέ, φαγητό, τσιγάρο κ.ά.) ή με άλλη δραστηριότητα (αναζήτηση στο ραδιόφωνο κ.ά.).
 • Έχουμε πλήρη συνείδηση και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση κατά την οδήγηση. Δεν έχουμε πιεί οινοπνευματώδη ποτά και δεν βρισκόμαστε υπό την επήρεια φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών, που ελαττώνουν τα αντανακλαστικά και την αίσθηση της πραγματικότητας.
 • Φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί αρκετά και να οδηγούμε «φρέσκοι». Αν διαπιστώσουμε χαλάρωση και απώλεια αντίληψης λόγω υπνηλίας, σταματάμε αμέσως την οδήγηση. Το ίδιο κάνουμε και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κούραση.
 • «Συνομιλούμε» με το αυτοκίνητό μας, πριν και κατά την οδήγηση. Φροντίζουμε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση (μηχανολογική, ελαστικά, καύσιμα κ.λπ.) και ελέγχουμε τη συμπεριφορά του οδηγώντας - γνωρίζουμε τα όρια της αντοχής του.
 • Προστατεύουμε την ηρεμία και νηφαλιότητά μας, αποφεύγοντας συζητήσεις με τους συνεπιβαίνοντες και περισσότερο εκείνες που μας προκαλούν ένταση και εκνευρισμό. Ομοίως, αποφεύγουμε αντιδικίες και προστριβές με οδηγούς παρακείμενων αυτοκινήτων.
 • Σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς, δεν «εκδικούμαστε» εκείνους που ενδέχεται να μας ενοχλήσουν και δεν διαγωνιζόμαστε στην επικίνδυνη οδήγηση.

 

Όσον αφορά στην πιο καθαρή Μετακίνηση, η INTERAMERICAN υποστηρίζει τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόσο με ασφαλιστικά προγράμματα όσο και με διάθεση σημείων φόρτισης που σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ ενθαρρύνει και τη μικρότερη χρήση του αυτοκινήτου κυρίως μέσα στις πόλεις, με τα οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα στη λογική ShortDrive. Ακόμη, για την πρόληψη και την πιο ποιοτική οδήγηση, η εταιρεία αναπτύσσει στο οικοσύστημα Μετακίνησης παροχές για την καλύτερη χρήση του αυτοκινήτου και τη διευκόλυνση της οδήγησης και το καλύτερο ταξίδι.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, η INTERAMERICAN έχει υποστηρίξει εκστρατείες ενημέρωσης και επικοινωνίας για την οδική ασφάλεια και την οικολογική μετακίνηση. Χαρακτηριστική ήταν η απήχηση πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, για τη βιώσιμη κινητικότητα και την ηλεκτροκίνηση, την καθαρή μετακίνηση στις πόλεις και τη μείωση των οδικών ατυχημάτων. Για την ανάπτυξη μιας νέας παιδείας για τη μετακίνηση και την οδήγηση, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της τεχνολογίας, η INTERAMERICAN έχει αναπτύξει πολυετές πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών. Εξάλλου, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την e-trikala, εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, σε δύο διεθνή, πιλοτικά προγράμματα καινοτομίας για αυτοκινούμενα και ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα, που οργανώθηκαν στη θεσσαλική πόλη κατά τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Δείτε το σχετικό video στο YouTube στο link: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zb3R8BtkluI&feature=emb_logo 

και στο Facebook:

https://www.facebook.com/Interamerican/videos/353477142673793 

INTERAMERICAN και Π.Ο.Σ.Ε.Α. συνεργάζονται για την ενίσχυση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία που οργανώνει, μέσω των 62 Συλλόγων μελών της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) σε όλη την Ελλάδα. Η INTERAMERICAN, με ιστορικό τακτικών, οργανωμένων ενεργειών για την εθελοντική αιμοδοσία εδώ και δεκαετίες και με κεντρικό μήνυμα «Αιμοδοσία: Πράξη Αλληλεγγύης, Κατάθεση Ζωής», στο πλαίσιο του εταιρικού σχεδίου κοινωνικής ευθύνης «Πράξεις Ζωής» υποστηρίζει χορηγικά με επικοινωνιακό υλικό την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, σε συνδυασμό με την κάλυψη της εξελισσόμενης Λαμπαδηδρομίας. Η εκστρατεία ενημέρωσης μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Χαρακτηριστικά κατά τον Ιούνιο, με την Παγκόσμια Ημέρα στο επίκεντρο (14 Ιουνίου), αποταμιεύθηκαν 2.154 μονάδες αίματος, ενώ ικανοποιητική ήταν η συγκομιδή και τον Ιούλιο με 1.315 μονάδες. Η εκστρατεία συνεχίζεται ανά την Ελλάδα χάρη στους τοπικούς Συλλόγους μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α..

Όπως τονίζεται από την Ομοσπονδία και στο σχετικό ενημερωτικό έντυπο, η αιμοδοσία είναι εντελώς ακίνδυνη για κάθε αιμοδότη για τρεις ή τέσσερεις φορές ετησίως, δεδομένου ότι κάθε λήψη αντιστοιχεί μόλις στο 1/20 της συνολικής ποσότητας του αίματος στο σώμα και αναπληρώνεται αμέσως από τον μυελό των οστών. Παράλληλα, παρέχει στον εθελοντή αιμοδότη την ευκαιρία του τακτικού ελέγχου της υγείας του. Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν, αλλά δώρο από υγιή σε πάσχοντα άνθρωπο. Η αιμοδοσία διενεργείται σε κέντρα ή σταθμούς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ για κάθε σχετική πληροφορία λειτουργεί Σύλλογος Αιμοδοτών σχεδόν σε κάθε πόλη.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα εισάγει τακτικά μονάδες αίματος έναντι σημαντικού κόστους επιβεβαιώνει την κατάταξή της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) μεταξύ των 60 χωρών που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους. Σε παλαιότερη έρευνα του Π.Ο.Υ. είχε διαπιστωθεί ότι η χώρα μας ικανοποιεί λιγότερο από το 50% των ετησίων αναγκών της από εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι αποτελούν την πιο ασφαλή ομάδα αιμοδοτών ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών μέσω αίματος (0,001%). Στην Ελλάδα, οι ετήσιες ανάγκες εκτιμώνται μεταξύ 550-700 χιλιάδων μονάδων, κυρίως για τη θεραπεία μακροχρόνιων αιματολογικών ασθενειών, αιματολογικού καρκίνου, καρδιαγγειακών εγχειρήσεων, μεταμοσχεύσεων, παιδικής λευχαιμίας και επειγουσών αναγκών μετάγγισης σε τραυματίες από τροχαία ατυχήματα. Υπολογίζεται ότι στους 10 νοσοκομειακούς ασθενείς οι 2 χρειάζονται αίμα.

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των σχετικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και στην περιφέρεια, οργάνωσε στις 14 Ιουνίου αιμοδοσία στο Γραφείο Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), συνεισφέροντας σημαντική ποσότητα μονάδων αίματος. Οι αιμοδοσίες που διενεργεί η εταιρεία μέσω του Συλλόγου των Εργαζομένων -που διατηρεί τράπεζα αίματος- και των Γραφείων Πωλήσεων, αποδίδουν ετησίως περί τις 150 μονάδες αίματος.

INTERAMERICAN και Anytime σε μια «μικρή Δελφική Γιορτή» με τη Φωτεινή Δάρρα

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών φιλοξένησε μια διαφορετική συναυλία. Στο μαγνητικό πεδίο του συνέκλιναν η ποίηση, σπουδαία τραγούδια, η αυγουστιάτικη πανσέληνος και βέβαια, η κυρίαρχα υποβλητική ένταση του «Ομφαλού της Γης». Τον κατανυκτικά ατμοσφαιρικό τόνο σε αυτή τη μοναδική σύγκλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους έδωσε η ξεχωριστή ερμηνεία της Φωτεινής Δάρρα, στο πλαίσιο μιας άρτιας εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

Η συναυλία, με φυσική παρουσία προσκεκλημένων στη Ρωμαϊκή Αγορά του Αρχαιολογικού χώρου, ελεγχόμενη και με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά. Με την εξαίρετη ερμηνεύτρια και το κουιντέτο των άξιων μουσικών που τη συνόδευαν: τρομπόνι, τρομπέτα, κοντραμπάσο, κρουστά και στο πιάνο τον Γιώργο Παπαχριστούδη, που επιμελήθηκε το πρόγραμμα, ταξίδεψαν μαζί η INTERAMERICAN και η Anytime υποστηρίζοντας αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

Για μια ακόμη φορά η INTERAMERICAN -τώρα και με τη σύμπραξη της Anytime, που κάνει ασφαλέστερη την οδική μετακίνηση- επιβιβάστηκε στο όχημα των Τεχνών και του Πολιτισμού, που φωτίζει τον δρόμο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Στη συνισταμένη δύναμη που συνθέτουν άξιοι δημιουργοί και καλλιτέχνες - άνθρωποι του πνεύματος και θεματοφύλακες της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών και των θεσμών, ένας επιχειρηματικός οργανισμός με κοινωνικό όραμα έχει πάντα θέση και ρόλο, με τον σκοπό ανάλογες εμπειρίες να γίνονται μέρος της καθημερινότητας των πολιτών όλο και πιο συχνά, πολύ περισσότερο σε δύσκολες συνθήκες όπως οι σημερινές» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN.

Η Φωτεινή Δάρρα υπογράμμισε τον ισχυρό συμβολισμό των Δελφών τραγουδώντας Ποίηση. Ξεκίνησε με Οδυσσέα Ελύτη («Με το λύχνο του άστρου», «Μαρίνα»), πέρασε στον Κωνσταντίνο Καβάφη («Ενδυνάμωσις») και στάθηκε στον Άγγελο Σικελιανό, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον χώρο με τις δύο Δελφικές Γιορτές πριν 90 και πλέον χρόνια, απαγγέλλοντας: «Όχι, δεν είναι χίμαιρα / να καβαλάμε το όνειρο / τη θείαν ετούτη μέρα / που όλα, ορατά και αόρατα / κι εμείς κι οι ήρωες και οι θεοί / στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα». 

Αποκαλυπτικά για το πλούσιο ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της, η Φωτεινή Δάρρα κορύφωσε με το «Πνευματικό Εμβατήριο» (1945) του Σικελιανού, που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης (έργο «Αρκαδία V»). Αλλά, πέρασε και από τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε («Σ´ αγαπώ» - απόδοση Κ. Παλαμά), τον Νίκο Γκάτσο («Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Στου καιρού τη ζυγαριά») και τον Μ. Καραγάτση («Στοχασμός»), φθάνοντας και σε νεώτερους σημαντικούς ποιητές: τον Διονύση Καψάλη («Στάλσιμο» - Μάγισσες της Σμύρνης), τον Μιχάλη Γκανά («Πάμε ξανά στα θαύματα», «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια»). 

Και ακόμη, τραγούδησε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη («Από το παράθυρό σου») και Γιάννη Θεοδωράκη («Φαίδρα», «Νύχτα μαγικιά»). Άλλωστε, η βραδιά είχε πολύ Μίκη Θεοδωράκη. Ο εμβληματικός Μίκης, κορυφαίος πρεσβευτής της Ποίησης στη Μουσική -ή της Μουσικής στην Ποίηση-, πήρε αφιερώσεις για τα 95 χρόνια του, που συμπλήρωσε στις 29 Ιουλίου. Στο κέντημα της παράστασης η ερμηνεύτρια έδωσε εύρος και με τραγούδια για το φεγγάρι («Hijo de la luna») και για τη θάλασσα (φάδο «Cancao do mare»), ενώ μας θύμισε και την Εντίθ Πιάφ («Non, je ne regrette rien»).

Για την INTERAMERICAN, η οποία τιμά κάθε προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του πολιτισμικού και πνευματικού περιεχομένου του τόπου μας, πραγματικά άξιζε αυτό το μουσικό ταξίδι μαζί με την Anytime, με τη συνεργασία της Φωτεινής Δάρρα και της ορχήστρας του Γιώργου Παπαχριστούδη.

Δείτε το βίντεο της συναυλίας στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/foteinidarra/videos/215806103128982

H INTERAMERICAN υποστήριξε συζήτηση για τον έλεγχο της Covid-19 με ενεργό τον ρόλο των πολιτών

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και επίκαιρες, λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων, ήταν οι επισημάνσεις και απόψεις που κατέθεσε σε διαδικτυακή συζήτηση πρόσφατα ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στην πανδημία του νέου κορονοϊού. Θέμα της συζήτησης, που οργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδος και συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ήταν «Η πανδημία Covid-19 και ο ρόλος των πολιτών στη δημόσια υγεία».

Η INTERAMERICAN συμμετείχε χορηγικά στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης ενεργειών για την ανάσχεση και αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και μιας συντονισμένης στρατηγικής για τη σύγχρονη προσέγγιση προάσπισης της δημόσιας υγείας. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχει αναπτύξει ευρέως φάσματος δέσμη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, την υποστήριξη των υγειονομικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ενημέρωση των πολιτών για τον νέο κορονοϊό, την ψηφιακή εκπαίδευση εξ αποστάσεως υπό τις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην παιδεία, καθώς και την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των ευπαθών πολιτών.

Ο Ηλίας Μόσιαλος υπογράμμισε, κατά τη συζήτηση, την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση και την τήρηση των μέτρων από την κοινωνία, ώστε να αποφευχθεί-ελεγχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο καθηγητής ανέδειξε τη σημασία της ευρείας χρήσης των μέσων ατομικής προστασίας. Σε επίπεδο πολιτικής, συνέστησε τη λήψη μέτρων με τη συνεκτίμηση των συνολικών επιπτώσεων και των επιστημονικών δεδομένων. Όπως τόνισε, η πιθανότητα διασποράς από επισκέπτες που προέρχονται από χώρες όπου η πανδημία έχει ελεγχθεί, είναι ελάχιστη.

Ο κ. Μόσιαλος συνόψισε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η θνητότητα εξ αιτίας του νέου κορονοϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης, όπου τα ποσοστά δεν υπερβαίνουν το 0,2% και τα οποία στην πράξη είναι ακόμη μικρότερα λόγω του εκτεταμένου εμβολιασμού. Αναφορικά με την ανάπτυξη εμβολίου, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η επιστημονική έρευνα θα καρποφορήσει, καθώς έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, εκ των οποίων τρεις βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη φάση.

Αναφορικά με τα διδάγματα της πανδημίας για την επόμενη ημέρα του υγειονομικού συστήματος στη χώρα μας, ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε ενθαρρυντική τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ. Σε αυτή τη βάση, πρότεινε την επένδυση σε τρεις κύριους πυλώνες που αφορούν:       

 • Στην αναδιάρθρωση της χρηματοδότησης του συστήματος και την αναβάθμιση του ρόλου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
 • Στην ψηφιοποίηση με μια ενιαία βάση δεδομένων
 • Στην αξιολόγηση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας και την αναδιοργάνωση του νοσοκομειακού χάρτη. 

Όπως τόνισε ο διακεκριμένος καθηγητής, είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής της συνολικής κουλτούρας στο υγειονομικό σύστημα με την ανάδυση ενός περισσότερο ενεργού ρόλου για τους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών του συστήματος, καθώς και του συνόλου των επαγγελματιών υγείας όσον αφορά στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων. 

Η INTERAMERICAN, με τον τομέα της υγείας στην αιχμή των δραστηριοτήτων της, υπογραμμίζει την ανάγκη ενός ενισχυμένου συστήματος πρόληψης και πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας με τις ευρύτερες δυνατές συμπράξεις, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης καταστάσεων όπως αυτή της πανδημίας. Εν προκειμένω, το επίπεδο του ενεργού ρόλου των πολιτών προσδιορίζεται, σε σημαντικό βαθμό, από το περιεχόμενο και συστηματικότητα της ενημέρωσης που λαμβάνει και από τη δυνατότητα επίδρασης στις αποφάσεις.

Έμφαση από την INTERAMERICAN στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και για την Οδική Ασφάλεια

44% η μείωση των θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία 2010-2019

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας εξελίσσεται ως ο πλέον καθοριστικός για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όπως αναδείχθηκε και σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η Anytime με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας (ΕΜΠ) για τη βιώσιμη Μετακίνηση. Ήδη, η εταιρεία συνδέει τις ψηφιακές εφαρμογές με τη σύγχρονη προϊοντική προσέγγιση της ασφάλισης, αποβλέποντας στη μικρότερη χρήση των αυτοκινήτων (pay as you drive), αλλά κυρίως στον έλεγχο της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση και την υποστήριξη της συνετής οδήγησης.

Ο Γιώργος Γιαννής, συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ, ως επικεφαλής της ομάδας του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας που συνεργάζεται με την INTERAMERICAN, τονίζει: «Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων μεταφορών, καθώς και η πρόοδος στην επιστήμη των δεδομένων και στην τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στην προληπτική αντιμετώπιση του μείζονος παγκόσμιου κοινωνικού προβλήματος των οδικών ατυχημάτων».

Η ψηφιακή τεχνολογία για την ασφάλεια στη μετακίνηση

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες αφορούν στη μείωση και πρόληψη των σφαλμάτων που δυνητικά θα προκαλούσαν ένα οδικό ατύχημα. Οι περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες είναι σχετικές με έξυπνα συστήματα μεταφορών (Intelligent Transport Systems - ITS), ορισμένες από τις οποίες έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννής, τα έξυπνα συστήματα μεταφορών διακρίνονται σε τρεις κύριες κατηγορίες:

- Σε τεχνολογίες ασφάλειας εντός του οχήματος, όπως π.χ. είναι τα συστήματα ανίχνευσης αλκοόλ, συστήματα ανίχνευσης υπνηλίας, συστήματα καταγραφής δεδομένων συμβάντων, συστήματα παρακολούθησης της χρήσης ζώνης ασφαλείας κ.ά.

- Σε συστήματα ασφάλειας βάσει της υποδομής: διαχείρισης ταχυτήτων, δυναμικής διαχείρισης κυκλοφορίας και προειδοποιήσεων τοπικού κινδύνου, αυτοματοποιημένης επιβολής κανόνων κυκλοφορίας κ.ά.

- Σε συνεργατικά συστήματα, τα οποία χρησιμοποιούν τόσο την υποδομή όσο και το όχημα με κατάλληλους συνδέσμους επικοινωνίας μεταξύ τους: π.χ. έξυπνη προσαρμογή ταχύτητας (ISA), e-call, συστήματα πλευρικού ελέγχου κ.ά.

Επιπλέον, η συνεχώς αυξανόμενη χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων, αισθητήρων και συνδεδεμένων αντικειμένων προσφέρουν όλο και περισσότερα δεδομένα μεταφορών που είναι χρήσιμα για τη διεξαγωγή προηγμένων αναλύσεων οδικής ασφάλειας. Με ανάλογες αναλύσεις, υποστηρίζονται ο προσδιορισμός βασικών παραγόντων κινδύνου, η αντιμετώπιση της επικίνδυνης συμπεριφοράς και των σφαλμάτων των χρηστών της οδού, καθώς και κρίσιμες παράμετροι σχετικές με την κυκλοφορία, τις υποδομές και τα οχήματα.

Εκ μέρους της INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, εστιάζοντας εδώ και 15 χρόνια στην αποτελεσματικά προληπτική διαχείριση του κινδύνου στην οδική κυκλοφορία ως ζητήματος εταιρικής ευθύνης, υπογραμμίζει ότι οι πρακτικές ασφάλισης είναι αναπόσπαστες από αυτές της οδικής ασφάλειας. Όπως επισημαίνει το στέλεχος της εταιρείας, «η ψηφιοποίηση και η χρήση νέων τεχνολογιών είναι αξιοποιήσιμη τόσο για να βελτιώνεται η συνείδηση και κουλτούρα ασφαλούς οδήγησης όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων και επιλογών για την οδική ασφάλεια, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα δε στον ασφαλιστικό κλάδο», συμπληρώνοντας πως η INTERAMERICAN και η Anytime κινούνται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση. «Ο παράγων χρήστης -αναφορικά με την αντίληψη και τη γνώση- είναι η πιο δυναμική μεταβλητή για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ως κοινός παρονομαστής άλλωστε, σε σχέση με τους παράγοντες των τεχνικών υποδομών και των εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επομένως, ο “διάλογος” του χρήστη με την εφαρμοσμένη ψηφιακή τεχνολογία για πιο ασφαλή μετακίνηση μπορεί να αλλάξει δραστικά τα πράγματα» παρατηρεί ο κ. Ρούντος.

Οι δείκτες των συνεπειών από τα τροχαία ατυχήματα

Κατά τη δεκαετία 2010-2019, η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην οδική ασφάλεια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων σε οδικά ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της τάξεως του 44%. Παρά την εντυπωσιακή μείωση, κατά το 2019 ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε σχέση με το 2018, ενώ στην Ε.Ε. σημειώθηκε μείωση περίπου 3%, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 21η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (65 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού), σε σημαντική απόσταση από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. (51 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού).

Τα θύματα των οδικών ατυχημάτων μειώθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση θανάτων στους δρόμους κατά 18% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ για τον μήνα Απρίλιο η μεταβολή μείωσης ήταν 58% σε σχέση με πέρυσι, δεδομένης της φετινής διαφοροποίησης στη μετακίνηση για το Πάσχα.

Η INTERAMERICAN χορηγός της εκστρατείας για την Εθελοντική Αιμοδοσία στη νησιωτική Ελλάδα

Η εταιρεία παρούσα και στη 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η εθελοντική αιμοδοσία στην INTERAMERICAN αποτελεί παράδοση δεκαετιών, αναδεικνύοντας την ευαισθησία για την υγεία και τη διάθεση αλληλεγγύης των εθελοντών εργαζομένων και συνεργατών της γι’ αυτή την «Κατάθεση Ζωής». Με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, η εταιρεία υποστηρίζει και φέτος τον θεσμό της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που σκοπό έχει να αναδείξει το μήνυμα της αξίας της αιμοδοσίας. Επιπλέον, η  INTERAMERICANείναι φέτος και οικονομικά χορηγός  της εκστρατείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στη νησιωτική Ελλάδα για την ενημέρωση των νησιωτών και την προβολή του εθελοντισμού στην αιμοδοσία.

Η Αφή της «Φλόγας της Αγάπης» για τη 18η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και η INTERAMERICANσυνόδευσε τη φλόγα και τους 30 περίπου δικυκλιστές της Λέσχης HarleyDavidsonμε 3 οχήματα Βοήθειας (2 οδικής και 1 ασθενοφόρο) στη διαδρομή από την αφετηρία - το Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τον πρώτο σταθμό της λαμπαδηδρομίας προς τιμήν του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Η τελετή έναρξης  οργανώθηκε, με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής, στον Αρχαιολογικό χώρο των Στύλων του Ολυμπίου Διός, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (E.KE.A.) Παναγιώτη Κατσίβελα, του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρος Αντώνη Αυγερινού, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) Χρήστου Πρωτόπαπα και Εκπροσώπων Δημοσίων Αρχών και Υγειονομικών Υπηρεσιών. Η φλόγα θα περάσει από πολλές πόλεις της Ελλάδος και στις 11 Οκτωβρίου θα επιστρέψει στην Αθήνα για την τελετή λήξης, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π .Ο.Σ.Ε.Α), ιδρύθηκε το 1987. Αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική μη Κερδοσκοπική Εθελοντική Οργάνωση για την Αιμοδοσία στην χώρα μας. Έχει μέλη της σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, που προσπαθούν να μετατρέψουν τους αιμοδότες αναπλήρωσης σε τακτικούς εθελοντές αιμοδότες και αναπτύσσουν δράση συνεχούς ενημέρωσης του κοινού τόσο για την Εθελοντική Αιμοδοσία όσο και για τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών Σώματος.

 

 

Με 1,92 εκατ. ευρώ αποζημίωσε η INTERAMERICAN το Λύρειο Ίδρυμα για τις καταστροφές από την πυρκαγιά του 2018

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).

Η INTERAMERICAN και η Anytime υποστηρίζουν τον Πολιτισμό: μουσικό ταξίδι στους Δελφούς, με τη Φωτεινή Δάρρα

 Την ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά των Δελφών αναδεικνύει το μουσικό ταξίδι της Φωτεινής Δάρρα και των συνεργατών της, των εξαίρετων μουσικών που τη συνοδεύουν. Μαζί τους συνταξιδεύουν ως χορηγοί του μουσικού σχήματος η INTERAMERICAN και η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα.

Έπειτα από μια σειρά διαδικτυακών συναυλιών της σπουδαίας ερμηνεύτριας με τον ΓιώργοΠαπαχριστούδη στο πιάνο,που κράτησαν συντροφιά σε χιλιάδες ανθρώπους κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας («Μένουμε Σπίτι») με στόχο την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας μας,  η συναυλία στους Δελφούς θα μας μεταφέρει εκ του ασφαλούς, διαδικτυακά και σε live μετάδοση, στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο του «Ομφαλού της Γης», τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ.

Τη συναυλία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός - μια πρωτοποριακή ιδέα, που ενισχύει την προβολή του «τουριστικού προϊόντος» της χώρας μας φέρνοντας στο προσκήνιο τους Δελφούς με τον παλμό του σήμερα, δηλαδή εκπέμποντας διαδικτυακά και με την διαδραστικότητα των socialmedia.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη των περιοχών που επισκεπτόμαστε, μέσα από τραγούδια αισιοδοξίας και με μέσο επικοινωνίας το Διαδίκτυο, που αποτελεί στις σημερινές συνθήκες το κατάλληλο, ασφαλές και άμεσο περιβάλλον μεγάλων συναντήσεων και ευέλικτης επαφής» αναφέρει η δημοφιλής ερμηνεύτρια, η οποία έχει ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα, μέσω συναυλιών livestreamingμε το μήνυμα «Εκπέμποντας από παντού».

Η INTERAMERICAN, με σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τον Πολιτισμό και σε συνέχεια της συνεργασίας με τη Φωτεινή Δάρρα, μετά την υποστήριξη των διαδικτυακών συναυλιών της για τις δομές δημόσιας υγείας, καθώς και η Anytime, που θέλει να προσφέρει «κάθε στιγμή περισσότερα» και σε κοινωνική διάσταση πέρα από το ασφαλιστικό αντικείμενο, προτρέπουν το κοινό να συνταξιδέψει στους Δελφούς, απολαμβάνοντας μια διαφορετική εμπειρία συνδυασμού ήχου και εικόνας, ψυχαγωγίας και ξενάγησης.

Για το βράδυ της Δευτέρας, ο σύνδεσμος στο Facebook της Φωτεινή Δάρρα: https://www.facebook.com/foteinidarra/ 

Η INTERAMERICAN διευρύνει τις συνεργασίες στον Εθελοντισμό Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης

Η εταιρεία συνδράμει και το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά

Στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και με τη συμπλήρωση, στις 23 Ιουλίου, δύο ετών από το τραγικό γεγονός, η INTERAMERICAN προσέθεσε στις ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης που υποστηρίζει και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά (ΠΥ.Σ.ΕΘ.).  Το Σώμα ήταν επιχειρησιακά εντεταγμένο στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2018 στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά, τη Ραφήνα και Προβάλινθο. Ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 2007 και είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εκτός του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, φέτος η εταιρεία έχει υποστηρίξει την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (βόρεια προάστια) και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών, που επίσης δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Αττικής. Η INTERAMERICAN χορήγησε στο ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά -το οποίο δέχεται χορηγίες μόνο σε είδος και δεν διαχειρίζεται χρήματα- ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τις λειτουργικές ανάγκες της ομάδας, με επίσκεψη στελεχών της στον Σταθμό. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με τη «we4all» και παρέμβαση για το πράσινο στην περιοχή του Νέου Βουτζά, κατά το προσεχές φθινόπωρο. Η «we4all» είναι μια παγκόσμια εκστρατεία με σκοπό την αντιστροφή της καταστροφής που προκαλείται στο περιβάλλον από τις πυρκαγιές και την παράνομη κοπή δέντρων.

Επισημαίνεται ότι το 2018 η INTERAMERICAN είχε επιδείξει εξαιρετική ασφαλιστική ανταπόκριση για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των ζημιών και τη στοιχειώδη ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων από τις συνέπειες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Η εταιρεία είχε διαχειριστεί, με συνοπτικές διαδικασίες, αποζημιωτικά 108 περιστατικά για καταστροφή ακίνητης περιουσίας στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά, με το ύψος του ποσού να ξεπερνά συνολικά τα 5 εκατ. ευρώ. Η ολική καταστροφή ασφαλισμένων σε ΙΝΤERAMERICAN και Αnytime οχημάτων, στην ίδια περιοχή, είχε ανέλθει στα 42 οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποζημιώσεις από το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς για το καταστροφικό γεγονός είχαν πλησιάσει τα 35 εκατ. ευρώ.

Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά

Η δύναμη του εθελοντικού προσωπικού του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά, που υποστηρίζει η INTERAMERICAN, ανέρχεται σε περίπου 50 άτομα και 4 ιατρούς. Το Σώμα διαθέτει 6 πυροσβεστικά οχήματα και 3 διασωστικά, καθώς και 2 επιβατικά για μετακίνηση. Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. έχει συμμετάσχει από το 2010 και εντεύθεν στην αντιμετώπιση περίπου 90 πυρκαγιών, σε περιπολίες και εκπαιδεύσεις και συνεισφέρει τακτικά σε εργασίες κοινού οφέλους για τον Δήμο Μαραθώνα και όμορους Δήμους. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τον Σύνδεσμο του Πεντελικού ΣΠΑΠ σε όλες τις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται στην Πεντέλη.

Οι επικεφαλής του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά έχουν εκπαιδευτεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τακτική είναι και η εκπαίδευση των εθελοντών του, μέσω σεμιναρίων του προγράμματος της δια βίου μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών για την προστασία από καταστροφικούς κινδύνους, ενώ από το 2014 εθελοντές του Σώματος εκπαιδεύονται (ΚΟΜΑΚ) για διάσωση σε περίπτωση σεισμών. Ακόμη, οι εθελοντές συμμετέχουν τακτικά σε ασκήσεις δασοπυρόσβεσης και διάσωσης: ορεινής, από τροχαίο και από σεισμό, με τη συνεργασία της Π.Υ. Νέας Μάκρης.

Οδηγούμε τη Μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις

Βιωσιμότητα για το Περιβάλλον, τις Πόλεις και την Ασφάλεια

Μια πρωτοβουλία από την INTERAMERICAN και την Anytime

Μία διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τις σύγχρονες λύσεις και εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αυτοκίνηση, που στοχεύουν σε πιο καθαρή ατμόσφαιρα και περιβάλλον, σε ανθρώπινες πόλεις και σε περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους για τους πολίτες, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 15:30. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία της INTERAMERICAN και της Anytime, με την υποστήριξη του Παρατηρητήριου Οδικής Ασφάλειας (ΕΜΠ). Για την ανάδειξη του θέματος, η εταιρεία συνεργάζεται με τον οργανισμό Μέσων Επικοινωνίας DPGκαι η συζήτηση θα δοθεί σε livestreaming μέσω του YouTube Channel του cnn.gr.

H INTERAMERICAN και η Anytime, η πρώτη directασφάλιση στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την καινοτομία στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ασφαλή οδήγηση και τη δημιουργία ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που προάγουν τις οδικές μετακινήσεις, ανοίγουν τον δρόμο και πάλι για έναν διάλογο σχετικά με την Αυτοκίνηση σήμερα και στο μέλλον. Tα σημαντικά πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, αναμένεται να φωτίσουν αυτόν τον δρόμο στην αναζήτηση βιώσιμων λύσεων για την ποιότητα της Μετακίνησης.

Η πρωτοβουλία υπογραμμίζει τον προσανατολισμό βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου INTERAMERICAN, με απόλυτη τη συνάφεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων -και στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων- με τις πρακτικές υπευθυνότητας για την κοινωνία και το περιβάλλον. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σοφία Μαυραντζά με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN στο θεματικό περιεχόμενο, που θα αναπτυχθεί σχετικά με την:

 • Ενέργεια και Αυτοκίνητο: την ηλεκτροκίνηση και τις επιδράσεις στην οικονομία και το περιβάλλον.
 • Αστική Βιωσιμότητα και Έξυπνες Πόλεις: τη μετακίνηση στον αστικό ιστό και τις λύσεις για βιώσιμες πόλεις και κοινότητες.
 • Τεχνολογία και Αυτοκίνητο: τις νέες διαστάσεις για την οδική ασφάλεια και την ασφαλιστική κάλυψη - τις εφαρμογές της τηλεματικής.

«Συνοδηγοί», ως συνομιλητές, σε αυτή την πρωτοβουλία είναι οι Κωστής Χατζηδάκης - Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Δημήτρης Παπαστεργίου - Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων, Κώστας

Μπακογιάννης - Δήμαρχος Αθηναίων, Παναγιώτης Παπαντωνίου - Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Γιώργος Γιαννής - Kαθηγητής ΕΜΠ, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας, Πέτρος Φορτσάκης - Co-Founder & ChiefResearchOfficer της startup εταιρείας O Seven, Γιάννης Καντώρος - Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN και Πάνος Κούβαλης - Mobility & Convenience Tribe Leader της INTERAMERICAN, οι οποίοι θα αναπτύξουν τη δική τους προσέγγιση των θεμάτων, προτείνοντας λύσεις για τη βιώσιμη Μετακίνηση.

Αλφαβητισμός στην Υγεία από την INTERAMERICAN για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για δεύτερη σχολική περίοδο, η συνεργασία της INTERAMERICAN με το«The Tipping Point» για τη διαδραστική, διαδικτυακή επικοινωνία και ενημέρωση μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εστίαση φέτος στον «Αλφαβητισμό για την Υγεία». Το πρόγραμμα της σχολικής περιόδου 2019-2020 ακολούθησε την ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική συνεργασία της εταιρείας και του οργανισμού κατά τη σχολική περίοδο 2018-2019, που αφορούσε στον «Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό». Η θεματολογία των 31 συνολικά εξ αποστάσεως συνεδριών σε πραγματικό χρόνο -όχι μόνο στη σχολική τάξη- που πραγματοποιήθηκαν, κινήθηκε στους δύο άξονες της ασφάλειας και της υγείας.

Οι συνεδρίες περιελάμβαναν θέματα για την υγεία και την πρόληψη, τη διατροφή, τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, το άγχος και την ψυχολογία και τέλος, τα βασικά για την ασφάλεια της υγείας, για το well being και επίσης θέματα με αφορμή την πανδημία για τη νόσο Covid-19 και το νέο κορονοϊό. Μάλιστα, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα της διαχείρισης του άγχους και της καθημερινότητας, που κατέλαβε τους μαθητές και περισσότερο αυτούς  που επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των συνεδριών, οι 19 αφορούσαν στις έκτακτες θεματικές ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.

Η INTERAMERICAN δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών -επιστημονικών συνεργατών και στελεχών της από τον κλάδο ασφάλισης υγείας- οι οποίοι αφού εκπαιδεύτηκαν ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος, μοιράστηκαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, ως μέντορες, με μαθητές 16 σχολείων ανά την Ελλάδα, από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη μέχρι τα Ιωάννινα και το Ρέθυμνο. Η τεχνολογία, που για την εταιρεία αποτελεί κομβικό τομέα του σύγχρονου οργανωτικού και λειτουργικού μετασχηματισμού της, έφερε τους μέντορες με live video συνδέσεις σε άμεση επαφή με τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων και συνέβαλε στη μετάδοση γνώσεων για καλύτερη ποιότητα υγείας και ζωής, βασισμένη στην προληπτική προσέγγιση (έλεγχος, διατροφή κατά την εφηβεία, σωματική άσκηση και αθλητισμός). Συμμετείχαν από τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα 405 μαθητές και συγκεντρώθηκαν 245 top-rated αξιολογήσεις από τους ίδιους και τους καθηγητές τους, αναφορικά με τη συνεδρία και το μέντορα. Ακόμη, αξιοποιήθηκε και η ασύγχρονη επικοινωνία ερωτήσεων-απαντήσεων (topics) και αναπτύχθηκαν 3 σχετικές θεματικές  σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Υπογραμμίζεται η σημαντική συμβολή των μεντόρων στην επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής διαδραστικής άσκησης, δεδομένου ότι διέθεσαν αρκετό χρόνο για την εκπαίδευσή τους στην εφαρμογή του προγράμματος και τη δημιουργία ενδιαφέρουσας ύλης. Συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εθελοντικά, οι: Μαρία Μπελεχρή, παθολόγος και οι γενικοί ιατροί Γιώργος Σούλης, Λώρα Ζεμενίδου, Χριστίνα Τσατσάκη και Μάριος Σταθάτος. Από τα στελέχη της εταιρείας, έλαβαν μέρος η Εύη Ντάλλα και ο Γιάννης Βασαλάκης. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με το «The Tipping Point» δηλώνει την ανταπόκριση της εταιρείας στην πράξη για δύο από τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), τον Στόχο 3 για «Καλή Υγεία και Ευημερία» και τον Στόχο 4 για «Ποιοτική Εκπαίδευση».

Η INTERAMERICAN για την Πολιτιστική Κληρονομιά, με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Η INTERAMERICAN ανανέωσε και για το 2020 τη σύνδεσή της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ως εταιρικό μέλος, που έχει ξεκινήσει το 2013. Η εταιρεία συνδράμει στα λειτουργικά έξοδα και συνεργεί σε δράσεις του σωματείου. Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» επιτελεί σημαντικής αξίας και διεθνούς αναγνώρισης  έργο για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητα. Επίσης, συμβάλλει στον σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι Πολιτιστικές - Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, με σκοπό την ένταξη των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο σχέδιο Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» που η INTERAMERICAN υλοποιεί από το 2003, ο Πολιτισμός κατέχει σημαντικό μερίδιο δράσεων, με την εταιρεία να αναλαμβάνει τακτικά πρωτοβουλίες και να συμμετέχει σε κινήσεις για την υποστήριξη των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση με  δεσμεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα μα τα στοιχεία μελέτης (Ernst & Young, 2019) για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά της, ο οργανισμός συνεισφέρει πάνω από 350 εκατ. ευρώ ετησίως στο Α.Ε.Π. και υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Η INTERAMERICAN έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει στη στρατηγική της και στις πρακτικές υπευθυνότητας τους Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. (Sustainable Development Goals) και αποτελεί συμμέτοχο σημαντικών διεθνών και τοπικών θεσμικών πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Ο οργανισμός είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Διακήρυξης (United Nations Environment Program Finance Initiative - UNEPFI) και του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact Network Hellas), ενώ συμμετέχει στις ενέργειες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και σε άλλες  πρωτοβουλίες μεγάλης επίδρασης, όπως πρόσφατα στο «A new deal for Europe».

Στο πλαίσιο της δημιουργικής σχέσης της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN έχει χρηματοδοτήσει τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του». Πρωτοβουλία, η οποία για την εταιρεία έχει αναγνωριστεί εντός της επιχειρηματικής κοινότητας με  βραβεύσεις. Το έργο του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πάρκου της Επιδαύρου έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν τί ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την αρχαιότητα. Βασικός σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει το μνημειακό συγκρότημα, έτσι ώστε να αναδειχθεί η αυθεντική υπόστασή του και να δημιουργηθεί ένας χώρος με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, σε ισορροπία με τη βίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε όλες τις κλίμακες. Επιπλέον, η INTERAMERICAN έχει συνεργαστεί με άλλα τρία εταιρικά μέλη του σωματείου για την υποστήριξη της δημιουργίας ενός αφηγήματος-παραμυθιού με αρχαιολογικού περιεχομένου θέμα, για το περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό πάρκο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Το έργο αποτελεί μια πρωτότυπη ιστορία-μυθοπλασίας της αρχαιολόγου Δρος Εύης Παπαδοπούλου και βασίζεται στο μεγαλύτερό του μέρος σε αρχαιολογικά ευρήματα, μελέτες και βιβλιογραφία από τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα, η εταιρεία ανανέωσε και φέτος την προσφορά της προς εργαζομένους της για τη συμμετοχή τους στο «ΔΙΑΖΩΜΑ», χρηματοδοτώντας τη συνδρομή φυσικών μελών. Μάλιστα για τους εργαζομένους, υλοποιείται από το 2013 και το εταιρικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας», με οργάνωση επισκέψεων και ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς τόπους της χώρας μας.

Η Διακήρυξη για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που έχει προσυπογράψει η INTERAMERICAN, φυσικά περιλαμβάνει το αρχαιολογικό πάρκο της Επιδαύρου. Είναι πρωτοβουλία του UNEPFI – «Principles for Sustainable Insurance Initiative» (PSI) του Ο.Η.Ε., που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και του ασφαλιστικού κλάδου, σε σύμπραξη με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση ( WWF) και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της  UNESCO. Τα τρία μέρη  προχώρησαν τον Ιούλιο του 2018 στην πρώτη Διακήρυξη δέσμευσης του παγκόσμιου ασφαλιστικού κλάδου  για την προστασία της ιδιαίτερης, παγκόσμιας αξίας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η εν λόγω Διακήρυξη καλύπτει τη διαχείριση κινδύνων, τις δραστηριότητες ασφάλισης και επενδύσεων και δεσμεύει τους υπογράφοντες να αναλάβουν ποικίλες δράσεις, ώστε να αποφευχθεί ή να ελαττωθεί ο κίνδυνος ασφάλισης και επένδυσης σε επιχειρήσεις ή έργα των οποίων οι δραστηριότητες θα μπορούσαν να βλάψουν τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Επισημαίνεται  πως η εταιρεία είναι η μοναδική ασφαλιστική από την Ελλάδα που έχει συνδιαμορφώσει, ως ιδρυτικό μέλος, τις Αρχές Αειφόρου Ασφάλισης (PSI) του UNEPFI το 2012.

«Με την ισχυρή πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για  της βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάνω απ’ όλα για την ταυτότητα του Γένους και την εθνική οντότητά μας, θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Στην INTERAMERICAN, έχουμε ορίσει την Εταιρική Ευθύνη στη βάση του πνευματικού περιεχομένου που μπορεί να αναδεικνύει  τη μοναδικότητα της Ελλάδος σε όλη την ιστορική διαδρομή της, αποτελώντας εθνικό πλούτο. Συνεπώς, η σύνδεσή μας με την Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» υπηρετεί αυτόν τον ορισμό και ταυτίζεται με την εταιρική αποστολή να συμβάλλουμε στην ποιότητα ζωής για όλους τους Έλληνες, συμπληρωματικά ως προς  την ασφαλιστική δραστηριότητά μας, όντας ένας επιχειρηματικός οργανισμός πέρα από τα ασφαλιστικά όρια» αναφέρει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας του ομίλου.

Εκ μέρους του σωματείου, τονίζεται πως «η INTERAMERICAN  αποτελεί για το ΔΙΑΖΩΜΑ έναν σπουδαίο σύμμαχο και συνοδοιπόρο μέσα σε αυτά τα χρόνια. Είναι πάντα παρούσα σε όλες τις στιγμές του σωματείου, στηρίζοντας έμπρακτα όλες τις δράσεις του. Μεταξύ των ανθρώπων της εταιρείας και του σωματείου έχει αναπτυχθεί μια σχέση βαθειάς φιλίας και αγάπης, η οποία εξελίσσεται κάθε ημέρα με στόχο πάντα την ανάδειξη και προστασία των Μνημείων της Φύσης και του Πολιτισμού της χώρας μας».

1.000 και πλέον Αναδοχές από την INTERAMERICAN για την ActionAid στα 11 χρόνια συνεργασίας

Συμπληρώνονται φέτος 11 χρόνια σταθερής συνεργασίας μεταξύ της INTERAMERICAN και της ActionAid και τα απολογιστικά στοιχεία της συνεργασίας είναι εντυπωσιακά.  Βάση της συνεργασίας αποτελεί η υποστήριξη, εκ μέρους της εταιρείας, του προγράμματος «Αναδοχή της ΑctionAid». Μέσα από το πρόγραμμα, η INTERAMERICAN έχει συνεισφέρει στις δράσεις του οργανισμού σε 17 χώρες και 37 κοινότητες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Φέτος, με την ενεργό συμμετοχή των διοικητικών τμημάτων και γραφείων πωλήσεων του εταιρικού δικτύου, η INTERAMERICAN ανέλαβε 81 αναδοχές παιδιών, υιοθετώντας και πάλι τον στόχο της ActionAid για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης, της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης. Συμπληρώνοντας φέτος η INTERAMERICAN, συνολικά και από την έναρξη της συμμετοχής της στο πρόγραμμα, 1.009 αναδοχές, έχει συνεισφέρει στη διαρκή προσπάθεια της οργάνωσης σε χώρες με μεγάλη υστέρηση του βιοτικού επιπέδου, ανισότητες και φτώχεια, για:

·          

Την ενίσχυση της ικανότητας των τοπικών κοινοτήτων να ελέγχουν τους δημόσιους φορείς και να τους καθιστούν υπόλογους για τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν

·          

Τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών για πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση

·          

Την υποστήριξη των μητέρων των παιδιών, ώστε να διεκδικούν το δικαίωμά τους για μια ζωή χωρίς βία

·          

Την προώθηση των βιώσιμων μικρο-καλλιεργειών.

Μέσα από το πρόγραμμα Αναδοχής, η ActionAid αντιμετωπίζει την ακραία φτώχεια, την έλλειψη τροφής, νερού και εκπαίδευσης στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι στελέχη της εταιρείας έχουν συμμετάσχει σε αποστολές της ActionAid στη Ρουάντα και την Ουγκάντα, συνδράμοντας σε εθελοντικό έργο. Παράλληλα με τις Αναδοχές, η INTERAMERICAN έχει συνδεθεί με το Επίκεντρο, σημείο αναφοράς της ActionAid στον Κολωνό, παρέχοντας ασφάλιση στις εγκαταστάσεις του, ενώ στελέχη της συνεισφέρουν και στον εκπαιδευτικό τομέα, με παροχή βασικών γνώσεων για την ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων σε άτομα που προτείνει το Επίκεντρο. Η εταιρεία έχει υποστηρίξει, επίσης, με χορηγία καρδιολογικών εξετάσεων των αθλουμένων και την ομάδα ποδοσφαίρου του Επίκεντρου.

«Tα 11 χρόνια της συνεργασίας μας με την INTERAMERICAN αποδεικνύουν πόσα περισσότερα μπορεί να επιτύχει η Κοινωνία των Πολιτών όταν έχει δίπλα της τον εταιρικό κόσμο των επιχειρήσεων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό και προσδοκούμε με την υποστήριξή τους να επιτύχουμε και πολλά περισσότερα στο μέλλον» τονίζει ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Hellas.

Από την INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας, επισημαίνει: «Η υποστήριξη του έργου της ActionAid είναι μια από τις πιο αποδοτικές σε αξία πρωτοβουλίες υπευθυνότητας της εταιρείας, δεδομένου ότι συνδέεται, άμεσα ή έμμεσα, με τους περισσότερους από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (UN Sustainable Development Goals) και συγκεκριμένα με την αντιμετώπιση της φτώχειας, της πείνας, της φροντίδας της υγείας, την ποιοτική εκπαίδευση και μόρφωση, την ισότητα των φύλων, την εξασφάλιση καθαρού νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, των οικοσυστημάτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη και τις συνεργασίες. Εξ ίσου σημαντικό είναι ότι εμείς, τα μέλη της εταιρικής κοινωνίας βιώνουμε μια εμπειρία που μας δίνει μαθήματα ζωής για έναν καλύτερο κόσμο».

15 κράνη από την INTERAMERICAN στους Εθελοντές Δασοπροστασίας Αφιδνών

Την περυσινή της υποστήριξη στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (Σ.Ε.Α.Δ., www.sead-afidnai.gr ) συμπλήρωσε φέτος η INTERAMERICAN, χορηγώντας επιπλέον κράνη, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στη χώρα μας. Η ομάδα προσέθεσε στον εξοπλισμό της 15 κράνη από την προσφορά της εταιρείας. Συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στην Ελλάδα και διεθνώς, ως μέλος του UNEnvironmentProgramFinanceInitiative από το 2006 και των PrinciplesofSustainableInsurance (Αρχών Αειφόρου Ασφάλισης) από το 2012, καθώς και του GlobalCompact από το 2008 και του νεοσυσταθέντος GlobalCompactNetworkHellas, η INTERAMERICAN αναλαμβάνει ανάλογες πρακτικές πρωτοβουλίες και ελέγχει το αποτύπωμά της για το περιβάλλον και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. Τα κράνη προσφέρθηκαν στους εθελοντές στις 12 Ιουνίου, κατά την επίσκεψη των στελεχών του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας της εταιρείας στο κέντρο επιχειρήσεων του Συλλόγου στις Αφίδνες Αττικής.

Ο Σ.Ε.Α.Δ. δημιουργήθηκε από μία ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, με μοναδικό κίνητρο την ενεργό συμμετοχή στην αντιμετώπιση της απειλής των πυρκαγιών, στην προστασία του δασικού πλούτου και ευρύτερα του φυσικού περιβάλλοντος. Κατά τα πέντε χρόνια της δραστηριότητας που έχει αναπτύξει, ο Σύλλογος έχει προσφέρει ουσιαστικές  υπηρεσίες τόσο στη πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, αλλά και σε κάθε είδους φυσική καταστροφή και θεομηνία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και γενικότερα τη χλωρίδα και την πανίδα. Το εθελοντικό έργο του Σ.Ε.Α.Δ. έχει αναγνωριστεί από την ελληνική κοινωνία και τους πολιτειακούς φορείς  και έχει προβληθεί από τα ελληνικά και από διεθνή Μ.Μ.Ε. Κύρια περιοχή ευθύνης του Συλλόγου είναι οι παρυφές της Πάρνηθας - η περιοχή Αφιδνών και Ιπποκρατείου Πολιτείας, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου στην Αττική, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος στον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Στην Ελλάδα, από το 1980 έως σήμερα οι δασικές πυρκαγιές έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 17 εκατομμύρια στρέμματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για τις ίδιες εκτάσεις που ξανακαίγονται. Η INTERAMERICAN επισημαίνει την ανάγκη της σχολαστικής εφαρμογής από τους πολίτες των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies) για την αποτροπή πυρκαγιών, με τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και συμπεριφοράς στην ύπαιθρο και στην κατοικία, αν αυτή βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος, όπως επίσης και κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του καταστροφικού κινδύνου (Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας: kepp@gscp.gr - τηλ.: 210 3359002-3)

H υποστήριξη των υγειονομικών δομών του Δήμου Αθηναίων από την INTERAMERICAN

Ολοκληρώθηκε η δέσμη ενεργειών υποστήριξης των υγειονομικών δομών του Δήμου Αθηναίων εκ μέρους της INTERAMERICAN κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, με την παράδοση 2.500 προστατευτικών μασκών FFP2 KN95, που έχουν τον υψηλότερο δείκτη προστασίας έναντι του κορονοϊού. Η εταιρεία έχει παραδώσει, ήδη, προς χρήση στα ιατρικά κέντρα του Δήμου και άλλο υγειονομικό υλικό (φιάλες οξυγόνου, οξύμετρα, στηθοσκόπια, καρδιογράφο κ.ά. είδη), ενώ παράλληλα υποστήριξε την παροχή υπηρεσιών υγείας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου, στην πλατεία Βάθη.

Συγκεκριμένα, οι Γιατροί του Κόσμου, με χορηγία της INTERAMERICAN, από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 20 Μαϊου παρείχαν στο Πολυδύναμο Κέντρο τις υπηρεσίες τους με ιατρικό κλιμάκιο. Οι ΓτΚ υποστήριξαν τεχνικά τις διαδικασίες ένταξης ωφελουμένων, αλλά και του κανονισμού λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων του προσωπικού του νεοσύστατου Υπνωτηρίου. Ακόμη, παρείχαν ιατρικά εργαλεία, αναλώσιμα και εξοπλισμό, καθώς και ενημέρωση, διασύνδεση και παραπομπή του πληθυσμού αναφοράς (αστέγων), μέσω του προγράμματος streetwork που υλοποιεί ο οργανισμός. Επίσης, κάλυψαν τις ανάγκες του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων με εθελοντές φροντιστές του Υπνωτηρίου.

Οι Γιατροί του Κόσμου, κατά το διάστημα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης, εξέτασαν συνολικά 87 άτομα και πραγματοποίησαν 202 συνεδρίες. Πέρα από την απαραίτητη κλινική εξέταση για την εισαγωγή των εξυπηρετουμένων ατόμων στο Υπνωτήριο -ανίχνευση συμπτωμάτων Covid-19 και μολυσματικών ασθενειών- στόχος του ιατρικού κλιμακίου ήταν η γενικότερη προαγωγή φροντίδας της υγείας των περιθωριοποιημένων ατόμων και η εμπέδωση συνηθειών ατομικής υγιεινής. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που υποστηρίζει σταθερά η INTERAMERICAN από το 2012, αποτελεί έναν σημαντικό πόλο αναφοράς για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής απόρων, αστέγων, για τους οποίους οι υγειονομικές υπηρεσίες κατά την περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν σε βασική προτεραιότητα λόγω της μεγαλύτερης έκθεσης στον κίνδυνο.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τις τοπικές κοινωνίες,  η εταιρεία έχει σχεδιάσει ενέργειες για τις ευπαθείς ομάδες και στην Περιφέρεια με εστίαση, κυρίως, στις ανάγκες σίτισης. Ήδη, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οργανισμό της Πάτρας «Πελοπόννησος»-pelop.gr ξεκινά η καμπάνια «Καλάθι Αλληλεγγύης», σε συνέχεια των αποτελεσματικών Εβδομάδων Αλληλεγγύης οι οποίες έχουν οργανωθεί από την «Πελοπόννησο», την INTERAMERICAN και άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, της Αχαϊας επί σειρά ετών κατά τη διάρκεια της μακράς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.

 

INTERAMERICAN και PHILIPS HELLAS παρέδωσαν 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους στο Υπουργείο Υγείας

Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία δωρεάς από την INTERAMERICAN και τη PHILIPS Hellas των πέντε φορητών συστημάτων υπερηχοτομογραφίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με παράδοση του εξοπλισμού στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υγείας, στις 19 Μαΐου. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, στο πλαίσιο της κοινής αντίληψης για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, όχι μόνο για τα συστήματα που παραδόθηκαν, αλλά και για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόληψη και την εξ αποστάσεως διαχείριση περιστατικών, μέσω διερεύνησης συμπτωμάτων. Ήδη, INTERAMERICAN και PHILIPS Hellas έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε μια νέα ενέργεια δωρεάς, μακροπρόθεσμης αξίας πάνω στην ιδέα της τηλεϊατρικής, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Τα πέντε συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων PHILIPS Lumify με αντίστοιχα tablets, που προσέφεραν οι εταιρείες -τρία συστήματα η INTERAMERICAN και δύο η PHILIPS Hellas- θα αξιοποιηθούν για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών σχετικά με την εισαγωγή τους σε Μ.Ε.Θ.. Επισημαίνεται, ωστόσο, η χρηστική αξία σε βάθος χρόνου των υπερηχοτομογράφων για τη διαγνωστική αξιολόγηση περιστατικών ανεξάρτητα από τον Covid-19.

 

Tο Lumify είναι ο μοναδικός φορητός υπέρηχος με δυνατότητα τηλεϊατρικής μέσω της εφαρμογής «Reacts», δηλαδή τη μετάδοση μιας υπερηχογραφικής εικόνας σε πραγματικό χρόνο σε έναν απομακρυσμένο χρήστη. Επιπλέον, παρέχει τις δυνατότητες απεικόνισης 2D, M-Mode,  έγχρωμου Doppler (CFM), αποθήκευσης CineLoop 10 δευτερολέπτων  σε δυσδιάστατες ασπρόμαυρες και έγχρωμες απεικονίσεις, μεγέθυνσης υψηλής ευκρίνειας Read/Write Zoom, αποθήκευσης εικόνων εντός της tablet συσκευής κ.ά. Τα τελευταίας γενιάς συστήματα είναι εγγυημένα για 5 έτη από τη PHILIPSκαι χαρακτηρίζονται από την ευκολία εγκατάστασης και χρήσης.

 

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία των συνεργασιών, που αποτελούν επιταγή των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 (17ος Στόχος: Συνεργασίες).

 

 

 

Συνεισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης με 4,3 τόνους τροφίμων από την INTERAMERICAN κατά την περίοδο της κρίσης

Η οργανωμένη προσέγγιση και ανταπόκριση της INTERAMERICAN σε ανάγκες για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία, κατά το κρίσιμη περίοδο της πανδημίας από τον Μάρτιο έως σήμερα, αναπτύχθηκε με ενέργειες υποστήριξης σε πέντε πυλώνες. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούσαν στον πρώτο πυλώνα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στον δεύτερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δομές υγείας Δήμου Αθηναίων), στον τρίτο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στον τέταρτο τον τομέα της παιδείας και των ψηφιακών αναγκών εκπαίδευσης, ενώ στον πέμπτο πυλώνα η εταιρεία οργάνωσε ευρεία διαδικτυακή επικοινωνία ενημέρωσης σχετικά με τον covid-19 με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Prolepsis και λειτούργησε την πρωτοποριακή για την Ελλάδα εφαρμογή διαχείρισης συμπτωμάτων εξ αποστάσεως «medi-ON» για τους ασφαλισμένους της.

Ειδικότερα στον τρίτο πυλώνα του εταιρικού σχεδίου δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, η INTERAMERICAN ενίσχυσε σχέσεις σταθερής, πολυετούς συνεργασίας με φορείς και οργανισμούς σημαντικού κοινωνικού έργου, που υπέδειξαν τις επίκαιρες ανάγκες τους οι οποίες αναδείχθηκαν κατά την κρίση. Η εταιρεία χρηματοδότησε την τροφοδοσία τους με τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα, διανέμοντας είδη συνολικού βάρους 4,3 τόνων.

Απολήπτες των ειδών ήταν: η Τράπεζα Τροφίμων που δραστηριοποιείται εδώ και 24 χρόνια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τα Παιδικά Χωριά SOS για τις δομές της στη Βάρη Αττικής και το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που διέθεσε τα τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο φορέας κοινωνικών δομών ΕΔΡΑ για την παροχή βασικών αγαθών σε πολίτες των Δήμων Δάφνης-Υμηττού, Ιλίου, για κοινωνικά συσσίτια και παροχή έτοιμων γευμάτων, καθώς  και η Φιλόπτωχη Αδελφότητα της ενορίας Αγίου Δημητρίου στον Κουβαρά Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό της ολοκληρωμένης ενέργειας ότι η μεταφορά και παράδοση των ειδών διεκπεραιώθηκε από οχήματα και εργαζομένους των στόλων Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN. Κατά την ίδια περίοδο των περιοριστικών μέτρων, άλλωστε, η εταιρεία Βοήθειας κινητοποιήθηκε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών για τη διανομή γευμάτων σε άπορους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία» -από τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι σήμερα- υγειονομικών μασκών υποστηρίζοντας το κίνημα «Μοδίστρες Έκτακτης Ανάγκης», καθώς και φαρμάκων σε μοναχικά και ηλικιωμένα άτομα.

1.500 tablets σε δημόσια σχολεία από την Anytime της INTERAMERICAN

Η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και για τη χώρα μας ανταποκρίνεται άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές δημοσίων σχολείων.

 

Συγκεκριμένα, η Anytime διαθέτει δωρεάν 1.500 tablets σε σχολικές μονάδες, τα οποία θα αποτελέσουν περιουσία των σχολείων και μετά τη λήξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα κατανεμηθεί σε δημόσια σχολεία στους νομούς της χώρας, με τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση από απόσταση, αλλά και να ενισχυθούν σε βάθος χρόνου οι ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών.Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζεται η προσπάθεια που κάνουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να εξυπηρετείται αποτελεσματικά και με ασφάλεια, εξοικειώνοντας ταυτόχρονα τους μαθητές με τον ψηφιακό τρόπο και την online διδασκαλία. Η συγκεκριμένη δωρεά θα συμβάλλει, επίσης, στη διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία, τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, στην εμβάθυνση στη διδακτέα ύλη και στην εποικοδομητική αξιοποίηση του χρόνου τους στο σπίτι προς όφελος της εκπαίδευσής τους. Η Anytime υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή τις online διαδικασίες, γνωρίζοντας καλά ότι οι προκλήσεις σήμερα είναι μεγαλύτερες για τα παιδιά που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία. Γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια πρωτοβουλία όπως αυτή.

«Αποτελεί, η πρωτόγνωρη κατάσταση και για την εκπαίδευση, μια ευκαιρία θετικής ανάγνωσης των προκλήσεων ειδικότερα για τα παιδιά. Γνωρίζοντας άριστα τα πλεονεκτήματα των online διαδικασιών, πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ψηφιακών δυνατοτήτων για τη μάθηση, Με την προσφορά αυτή αλλά και συναφείς ενέργειες, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και του Υπουργείου Παιδείας» τονίζει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN στον οποίο ανήκει η Anytime, συμπληρώνοντας ότι αξίζει κάθε στιγμή περισσότερη πρόσβαση στη γνώση.

Η Anytime αποβλέπει, κυρίως, στην υποστήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά οικογενειών, που δυσκολεύονται να έχουν ψηφιακό εξοπλισμό στο σπίτι για την ένταξη των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με αυτήν τη συνεισφορά της Anytime, δημιουργείται από την INTERAMERICAN -που έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες σε τρεις δέσμες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την υγεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων- μια τέταρτη δέσμη ενεργειών υπευθυνότητας για την Παιδεία, που αποτελεί προτεραιότητα για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η INTERAMERICAN παρέδωσε τις κλίνες για Μ.Ε.Θ. στο Υπουργείο Υγείας

Ακολουθώντας την ασφαλή και υπεύθυνη πρακτική συνεισφοράς σε είδος σύμφωνα με τις υποδεικνυόμενες ανάγκες, ελέγχου του παραδιδομένου εξοπλισμού και τεκμηρίωσης, η INTERAMERICAN παρέδωσε κατά την προηγούμενη εβδομάδα τις επτά ειδικές κλίνες για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο. Οι κλίνες είναι προηγμένης τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας με την ψηφιακή συνδεσιμότητά τους την εξ αποστάσεως συνεχή παρακολούθηση του νοσηλευομένου ατόμου και την αξιοποίηση μεγάλου αριθμού πληροφοριών για την κλινική κατάσταση και συμπεριφορά του.

Τα συστήματα Accela Therapy, που παρέδωσαν η INTERAMERICAN και ο προμηθευτής-εισαγωγέας Meditime, χαρακτηρίζονται από τον καινοτομικό ηλεκτρονικό «οπλισμό» των έξυπνων κλινών Hillrom, που καθιστά τα δεδομένα πιο ουσιαστικά και εφαρμόσιμα. Οι κλίνες συνδέονται ψηφιακά με τρόπο που βοηθά τη βελτίωση της παρακολούθησης, της ασφάλειας και της ικανοποίησης των ασθενών, οδηγώντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα περίθαλψης για τους ίδιους. Η ποιότητα συμπληρώνεται από το εξελιγμένο, ειδικό αερόστρωμα.

Μέσω της ασύρματης συνδεσιμότητας της κλίνης παρέχεται η δυνατότητα ακριβούς και ασφαλούς καταγραφής, με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των κρίσιμων δεδομένων του νοσηλευομένου. Ενδεικτικά, παρακολουθούνται εξ αποστάσεως η τήρηση των αναπνευστικών και άλλων πρωτοκόλλων, η απεικόνιση του βάρους του ασθενή, οι λειτουργική εξέλιξη της παρεχόμενης θεραπείας, η ανάγκη για άμεση παροχή βοήθειας, η ρύθμιση ύψους και κλίσης επιφάνειας της κλίνης, ενώ ελέγχονται και στοιχεία ασφάλειας όπως τα φρένα, τα πλευρικά κιγκλιδώματα και η κατάσταση συναγερμών εξόδου από την κλίνη.

Η INTERAMERICAN πρόκειται να παραδώσει εντός των προσεχών ημερών σε είδος και τα συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων πνευμονολογικού και καρδιολογικού ελέγχου που συνεισφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη συνεργασία της Philips Hellas. Τα παραδιδόμενα συστήματα εξοπλισμού αποτελούν μέρος της συνολικής συνεισφοράς της εταιρείας στο Ε.Σ.Υ., που συμπληρώνεται από την οικονομική συνδρομή της με επιμέρους πρωτοβουλίες αυτής της δέσμης ενεργειών για τη δημόσια υγεία, όσον αφορά στις κρατικές δομές. Σχετικά με τη δεύτερη δέσμη ενεργειών, που αφορά στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εταιρεία παρέδωσε ήδη κατά την προηγούμενη εβδομάδα και ένα μέρος του υγειονομικού υλικού για τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.