Ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος

Ευαισθητοποίηση για την προστασία

του περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ετήσιο Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της ευαισθησίας και της γνώσης των εργαζομένων και συνεργατών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας απευθύνει -κάθε έτος- κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), μήνυμα προς την εταιρική κοινωνία, εστιασμένο στο ενδιαφέρον και την αναγκαιότητα οργανωμένης προσπάθειας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ευαισθητοποίηση Εργαζομένων

Στο πλαίσιο του σχεδίου Εταιρικής Υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” για το Περιβάλλον, του οποίου η υλοποίηση-με συνεχή επικαιροποίηση- βρίσκεται σε εφαρμογή από το 2004, η INTERAMERICAN εξακολουθεί να εφαρμόζει το εσωτερικό επικοινωνιακό πρόγραμμα “Green Office”, που έχει ως στόχο την καλλιέργεια και ενίσχυση περιβαλλοντικής κουλτούρας του ανθρωπίνου δυναμικού της. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία συνεχίζει την προώθηση του ηλεκτρονικού Οδηγού, που δημιούργησε το 2009 και ο οποίος συμβάλλει στην καθημερινή περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Πρωτοβουλίες και Δράσεις

Μέσω των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η INTERAMERICAN, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καλλιεργηθεί περιβαλλοντική κουλτούρα, οικολογική συνείδηση και φιλική προς το φυσικό περιβάλλον συμπεριφορά του συνόλου των ανθρώπων και πελατών της. Για τους σκοπούς αυτούς, κατά τη διετία 2016-2017 συμμετείχε, υποστήριξε ή υλοποίησε τις ακόλουθες πρωτοβουλίες και δράσεις:

1. Αστικό Περιβάλλον

Στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας “Αντώνης Τρίτσης” από το 2011 φιλοξενείται μία σύγχρονη κατασκευή - καλλιτεχνικό έργο, η “Κιβωτός των σπόρων”, μήκους 12 μέτρων, πλάτους 2,7 μέτρων και ύψους σχεδόν 3,5 μέτρα. Στο εσωτερικό της Κιβωτού έχει τοποθετηθεί εκθεσιακά το αρχείο φυτογενετικού υλικού (σπόροι, καρποί, φυτά) σε ειδικές θήκες (υάλινα βάζα, κουβάδες, πιάτα κλπ). Η INTERAMERICAN ανέλαβε τις δαπάνες εργασιών ανακαίνισης του εσωτερικού χώρου, καθώς και της δημιουργίας οπτικοακουστικού ενημερωτικού-εκπαιδευτικού υλικού.

2. Οικοσύστημα - Άγρια Ζωή

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της προσφοράς της προς την μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, παρέχει ήδη από το 2014 δωρεάν την ασφάλιση των τριών οχημάτων της οργάνωσης. Στην ίδια φιλοσοφία, η Εταιρεία υποστήριξε δράσεις του μη κερδοσκοπικού σωματείου MEDASSET-ΕΛΛΑΣ για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών (υποστήριξη της ετήσιας εκδήλωσή του.).

3. Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης

Η INTERAMERICAN, ως εταιρικό μέλος της Κίνησης Πολιτών “ΔΙΑΖΩΜΑ”, ήταν χορηγός της μελέτης διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του. Στόχο του έργου αποτελεί η αποκατάσταση της ενδημικής βλάστησης της περιοχής, η οποία επιτρέπει την άμεση σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο άλλωστε ήταν και η γενεσιουργός αιτία για την ανάπτυξη του θεραπευτικού κέντρου στην περιοχή. Πληροφορίες για την εν λόγω χορηγική πρωτοβουλία αναφέρονται και στο κεφάλαιο “Πράξεις Συνεισφοράς στην Κοινωνία”, στη θεματική ενότητα “Πράξεις Ζωής για τον Πολιτισμό και την Παιδεία”.

Ημερολόγιο Δράσεων

X

Ιούλιος 2021

S M T W T F S
27
28
29
30
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31