Λοιπές Πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Λοιπές Πρωτοβουλίες

Εταιρικής Υπευθυνότητας

και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Για την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση

 • Συμμετοχή της Εταιρείας στο Πρόγραμμα “Greek Enterprises for Youth Reinforcement Acceleration” (GEFYRA) του Δικτύου CSR Hellas. Το πρόγραμμα αναφέρεται, για την Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Νεολαία “Pact4Youth” και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τη μαθητεία “Eu Talent” (2017). Η INTERAMERICAN δεσμεύεται να προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης, να συμβάλει στην κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων και να υποστηρίξει δράσεις και επικοινωνία σχετικά με το Πρόγραμμα, με στόχο απώτερο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα:

 • “Orange Grove”: ανανέωση της χορηγικής υποστήριξης, που παρέχει από το 2013 η Εταιρεία στο “θερμοκήπιο” της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα (2016 και 2017).
 • Χορηγία της 1ης (2016) και 2ης (2017) ετήσιας εκδήλωσης βραβεύσεων για startups “StartUpper Awards”, που οργανώνει το startupper.gr, με φιλοξενία της 2ης εκδήλωσης στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρείας.

Για την Καινοτομία:

 • Χορηγία του 1ου Διαγωνισμού Crowdhackathon#Insurance, που οργανώθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης, με τη συμμετοχή στελεχών της Εταιρείας ως ομιλητών, μελών κριτικής επιτροπής και μεντόρων (2016).
 • Χορηγία του διεθνούς MEDhackathon, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με υποστήριξη του Διαγωνισμού μεταξύ φοιτητών για ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών, που οργάνωσε το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου (2016).
 • Χορηγία του “Hellenic Innovation Forum 2017”, που οργάνωσε η Ethos Media, για την ανάδειξη και προώθηση της καινοτομίας και την προώθηση των συνεργειών μεταξύ θεσμικών παραγόντων, ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικού κόσμου.
 • Κατά τους πρώτους μήνες του 2016, συνεχίστηκε το καινοτόμο πρόγραμμα “CityMobil2” στα Τρίκαλα, με την πιλοτική χρήση αυτοκινούμενων οχημάτων μαζικής μεταφοράς εντός του αστικού ιστού. Το πρόγραμμα, που υποστήριξε χορηγικά η Anytime by INTERAMERICAN, στόχευε στην ανάδειξη της ιδέας για καθαρή και ασφαλή, με τη χρήση της τεχνολογίας, πόλη, με αποσυμφόρηση της οδικής κυκλοφορίας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από εκπομπές των αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Για την Ασφαλιστική και Επιχειρηματική Κοινότητα:

 • Χορηγία της εκδήλωσης “Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς”, που οργάνωσε η ΕΥ Ελλάδος (2016).
 • Χορηγία του θεσμού “Manager of the Year”, που οργάνωσε η Ε.Ε.Δ.Ε. (εκδηλώσεις 2016 και 2017).
 • Υποστήριξη των “Marketing Excellence Awards”, που οργάνωσε η Ε.Ε.Δ.Ε. (εκδηλώσεις 2016 και 2017).
 • Χορηγία της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (2016 και 2017).
 • Υποστήριξη εκδηλώσεων Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (2016 και 2017).
 • Υποστήριξη Συνεδρίου “Work in Progress: το Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα”, της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (2016).
 • Χορηγία του θεσμού “Made in Greece” για τη βράβευση επιχειρήσεων από την Ελληνική Ακαδημία Marketing, που αναδεικνύει την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα (2016 και 2017).

Για την Ανάδειξη της Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης 

 • Ετήσιο Συνέδριο CSR του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου: χορηγία και συμμετοχή στο marketplace του Συνεδρίου 2016, που είχε ως θέμα “Innovate, Circulate, Engage” και του Συνεδρίου 2017, με πρωτότυπη παρουσίαση στο marketplace του περιοδικού “σχεδία” και της συνεργασίας με τη Μ.Κ.Ο. “Διογένης”.
 • Υποστήριξη του “Sustainability Forum 2016” της Global Sustain -της οποίας η INTERAMERICAN αποτελεί εταιρικό μέλος- με εξειδικευμένα εργαστήρια και συζητήσεις για την Αειφορία. 
 • Για την ενίσχυση της διάχυσης της γνώσης σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του Ο.Η.Ε., η INTERAMERICAN υποστήριξε χορηγικά το ιδιαίτερα σημαντικό Συνέδριο που οργάνωσαν το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη CSR Hellas και το Συμβούλιο του Σ.Ε.Β. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με θέμα “Δέσμευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη - 17 Παγκόσμιοι Στόχοι για ένα Καλύτερο Μέλλον” (2017).
 • Η Εταιρεία, ως μέλος της πρωτοβουλίας “Sustainable Greece 2020” και “Πρεσβευτής Βιωσιμότητας” από τον Δεκέμβριο του 2015, συμμετείχε υποστηρικτικά στον Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (θεσμός “BRAVO”) κατά τα έτη 2016 και 2017. Η πρωτοβουλία, που υλοποιεί το QualityNet Foundation σε συνεργασία με τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας περί τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στρατηγικά, η πρωτοβουλία αποβλέπει στον συστηματοποιημένο διάλογο και τη δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων για την υποστήριξη της μικρο-μακροοικονομικής βιωσιμότητας της Ελλάδος. Η INTERAMERICAN διακρίθηκε, από το σύνολο των 54 υποψηφίων εταιρειών, ως Top Sustainable Company 2017. Η αξιολόγηση έγινε βάσει του βαθμού  ανταπόκρισης των εταιρειών στα κριτήρια της έγκριτης μεθοδολογίας Sustainability Performance Directory.

Ημερολόγιο Δράσεων

X

Ιούλιος 2021

S M T W T F S
27
28
29
30
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31