Προσέλκυση και Επιλογή Εργαζομένων

Προσέλκυση και Επιλογή Εργαζομένων

Ίσες Ευκαιρίες

Η απόδοση στην εργασία αποτελεί το βασικότερο κριτήριο για την ανταμοιβή των εργαζομένων. Η INTERAMERICAN παρέχει ίση αμοιβή για όμοιες θέσεις εργασίας, ανεξαρτήτως φύλου.

Εντοπιότητα

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην INTERAMERICAN -σε περιοχές εκτός της Αττικής κατά κανόνα- προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα την ουσιαστική συνεισφορά της Εταιρείας στην αύξηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.

Ευκαιρίες Απασχόλησης

Βασική αρχή στην INTERAMERICAN αποτελεί η προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων εργαζομένων που χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα κατάρτισης και παρακίνησης. Η Εταιρεία συνεργάζεται με ελληνικά Πανεπιστήμια, ελληνικά και ξένα κολλέγια, Α.Τ.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ., παρέχοντας τη δυνατότητα υλοποίησης πρακτικής άσκησης φοιτητών εντός του Οργανισμού, η οποία στην πλειονότητα των ασκουμένων πραγματοποιείται έναντι αμοιβής. Κατά τη διετία 2016-2017 πραγματοποίησαν στην INTERAMERICAN με επιτυχία την πρακτική άσκησή τους 23 άτομα. 

Επένδυση Αξίας

Digital Trainee Program 

Για την προσέλκυση νέων στελεχών (young graduates) ξεκίνησε στην INTERAMERICAN κατά το 2015 και σύμφωνα με το πρότυπο της ACHMEA, το “Digital Trainee Program”. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη των πλέον ταλαντούχων νέων και η πρόσληψή τους για τη στελέχωση της Εταιρείας. Το “Digital Trainee Program” αποτελεί επένδυση σε ανθρώπινους πόρους για το μέλλον της INTERAMERICAN και της ACHMEA, με εκπαιδευτικό γνώμονα τη στρατηγική προτεραιότητα της Εταιρείας να αναδειχθεί σε απόλυτο “Ψηφιακό Ασφαλιστή” στην Ελλάδα ως το 2020.

Η καινοτομία του προγράμματος “Digital Trainee Program” συνίσταται στο ότι παρέχεται στους συμμετέχοντες (trainees) η ευκαιρία να εργαστούν σε τρία διαφορετικά τμήματα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών από την πρόσληψή τους στην Εταιρεία (από ένα οκτάμηνο ανά έτος). Η εναλλαγή θέσεων και χώρων εργασίας, τούς βοηθά να αποκτήσουν σφαιρική εμπειρία σε θέματα εταιρικής οργάνωσης και να ακολουθήσουν διαφορετικές πρακτικές (εργασιακές, ασφαλιστικές κ.ά.). Η εκπαίδευση που λαμβάνουν είναι συνεχής και εντατική, τόσο σε πρακτικό επίπεδο (on the job training) όσο και σε θεωρητικό, με προγράμματα εστιασμένα στην προσωπική ανάπτυξή τους. 

Οι νέοι εκπαιδευόμενοι αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της INTERAMERICAN, όσον αφορά στην τεχνογνωσία “αιχμής” και τις καινοτόμους δραστηριότητές της. To 2016 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα 97 άτομα, και προσελήφθησαν 4 από μία λίστα 12 επικρατέστερων, εκ των οποίων οι 3 εξακολουθούν να εργάζονται στην Εταιρεία.

Analytics Center of Excellence

Κατά το 2017, η INTERAMERICAN δημιούργησε το Κέντρο Αριστείας ACE (Analytics Center of Excellence), με στόχο την ανάπτυξη των αναλυτικών δεξιοτήτων των εργαζομένων και τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων για την Εταιρεία.

Security Awareness Program 

Συνεχίστηκε κατά τα έτη 2016 και 2017 η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος, που είναι ουσιώδες για τη θωράκιση της λειτουργίας της INTERAMERICAN και αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε τεχνικά και διαδικαστικά μέτρα για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και την προστασία των εταιρικών δεδομένων.

Ημερολόγιο Δράσεων

X

Ιούλιος 2021

S M T W T F S
27
28
29
30
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31