Συμμετοχή στις Παγκόσμιες Πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής

Συμμετοχή στις Παγκόσμιες Πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής

Διακήρυξη για την Κλιματική Αλλαγή

Η Εταιρεία έχει συνυπογράψει τη Διακήρυξη για την Κλιματική Αλλαγή και αποτελεί τον μοναδικό ασφαλιστικό οργανισμό στην Ελλάδα ο οποίος έχει δεσμευτεί από το 2006, σε συγκεκριμένες αρχές, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. για τα Τραπεζοασφαλιστικά Ιδρύματα (United Nations Environment Programme Finance Initiative / UNEPFI), ενώ δραστηριοποιείται ενεργά τόσο στην Παγκόσμια Επιτροπή Ασφάλισης (Insurance Commission) όσο και στην Ομάδα Εργασίας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για την προώθηση των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η INTERAMERICAN, ιδρυτικό μέλος από το 2012 της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Ο.Η.Ε. για την υλοποίηση των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση (UNEPFI/PSI), στο πλαίσιο της ενεργού συμμετοχής και υποστήριξης της διαδικασίας υλοποίησης των αποφάσεων του παγκόσμιου συνεδρίου του Ο.Η.Ε. για το κλίμα στο Παρίσι (COP21, Δεκ. 2015), συνεργάζεται με την Εκτελεστική Επιτροπή της Γραμματείας του Ο.Η.Ε. για το Κλίμα (UNFCCC) με στόχο τη δημιουργία παγκόσμιας βάσης δεδομένων πληροφόρησης, της οποίας, το πρώτο σχέδιο παρουσιάστηκε στη Βόννη κατά το Μάρτιο του 2017.

Παγκόσμια διακήρυξη των θεσμικών επενδυτών

H INTERAMERICAN υπογραμμίζει τη σταθερή προσήλωσή της στις Αρχές της Αειφόρου Ασφάλισης, με την προσυπογραφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Θεσμικών Επενδυτών για την αντιμετώπιση των Κινδύνων της Κλιματικής Αλλαγής (Letter from Global Investors to Governments of the G7 and G20 Nations). Για 8η συνεχή χρονιά, η Εταιρεία συντάσσεται με τη Διακήρυξη και την απαίτηση των θεσμικών επενδυτών από τις κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών, να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού. Στόχος της Συμφωνίας είναι ο περιορισμός της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η σταδιακή αποσύνδεση των εθνικών οικονομιών από τα ορυκτά καύσιμα, με τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος τιμολόγησης των ανθρακούχων εκπομπών. 

Επιστολή προς τις κυβερνήσεις των κρατών της G20

Η INTERAMERICAN, ως επενδυτής με υπό διαχείριση κεφάλαια 898,2 εκατ. δολαρίων (31/12/2017) συμμετείχε-συνυπέγραψε την επιστολή που απέστειλαν, στις 03/07/2017, 389 μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές που εκπροσωπούν κεφάλαια ύψους άνω των 22 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ, προς τις κυβερνήσεις των κρατών της G20 θέτοντας επιτακτικά το ζήτημα της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι για τον πλανήτη και να εξασφαλιστούν οι επενδύσεις τους. Επίσης, η INTERAMERICAN ήταν η μοναδική Εταιρεία από την ελληνική ασφαλιστική αγορά και ανεξάρτητα από την μητρική της ACHMEA, που συμμετείχε/συνυπέγραψε την επιστολή- που πήρε μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία, ακολουθώντας τις επιταγές των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση (PSI) του United Nations Environment Programme Finance Initiative. 

Green Mission

Η INTERAMERICAN εντάχθηκε ως μέλος στην οργανωμένη ομάδα “Green Mission”, μία πρωτοβουλία που εστιάζει στην ορθή ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτου, στην ανάληψη δράσεων για τη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων που περιέχονται στις μπαταρίες: του ηλεκτρολύτη, της σκωρίας και των βαρέων πλαστικών.

Ημερολόγιο Δράσεων

X

Οκτώβριος 2021

S M T W T F S
26
27
28
29
30
1
2
 
 
 
 
 
 
 
3
4
5
6
7
8
9
 
 
 
 
 
 
 
10
11
12
13
14
15
16
 
 
 
 
 
 
 
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
 
 
31
1
2
3
4
5
6